Sexofredade kvinna på busshållplats – blev inspelad

Kvinnan blev skrämd av situationen och spelade in samtalet med den 44-årige mannen på sin mobil. Nu har 44-åringen dömts.
Kvinnan blev skrämd av situationen och spelade in samtalet med den 44-årige mannen på sin mobil. Nu har 44-åringen dömts.
En 44-årig man har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande.

Mannen döms för att upprepade gånger ha ställt frågor och fällt uttalanden med sexuell innebörd till en kvinna vid Sickla bro busshållplats den 4 april 2015.

44-åringen har nekat till brott.

Kvinnan berättade vid rättegången att hon stod och väntade på bussen strax efter klockan 22 den här kvällen när 44-åringen kom fram och började prata med henne. Under samtalet gjorde mannen enligt domen flera sexuella anspelningar och påstående samt ställde frågor av tydlig sexuell karaktär.

Enligt domen frågade mannen även vid flera tillfällen om kvinnan ville följa med honom hem för att ha sex.

Kvinnan avvisade inviterna. Enligt domen blev hon skrämd av konversationen och fann den så absurd att hon började spela in samtalet på mobiltelefonen.

När bussen kom steg de båda på. Vid Slussen tog kvinnan kontakt med en väktare som kallade på polisen som tog mannen till förhör.

Mannen har enligt domen sagt att han skämtade men medgav att han försökte att ragga på kvinnan

Nacka tingsrätt bedömer att ljudinspelningen på mobiltelefonen ger starkt stöd till kvinnan version av händelseförloppet och dömer mannen för sexuellt ofredande.

Kvinnan hade begärt 6 000 kronor i skadestånd för kränkning. Nacka tingsrätt beslutar dock att inte betala ersättnings för kränkning, enligt domstolen är kränkningen inte så allvarlig att ersättning ska utgå.

Mannen döms till 40 dagsböter a 120 kronor, eller 4 800 kronor.