ANNONS

Shayans minne uppmärksammas på Sergels torg

Shayan Gaff hedras på Sergels torg
Shayan Gaffs kusin Lana Jaff medverkar på manifestationen på Sergels torg på söndagen.
På söndag hålls ”Mammors manifestation” mot det dödliga våldet på Sergels torg.
Familjen till Shayan Gaff, som sköts till döds i Segeltorp, medverkar för att uppmärksamma sin saknade vän, släkting och son.
ANNONS

Från början var tanken att arrangera en egen manifestation till minne av Shayan Gaff.

Men nu har familjen beslutat sig för att slå ihop den med söndagens evenemang, ”Mammors manifestation mot det dödliga våldet”, där familjernas röst får chans att höras i samhällsdebatten.

– Vi kom fram till att det antagligen ger större effekt. Det är Alexandra Pascalidou som håller i det och det är mammornas manifestation i grunden, men de har sagt att det är lika mycket vår, säger Lana Jaff, kusin till Shayan.

Vad kommer ditt budskap vara i talet?

– Jag kommer att hålla ett tal för Shayan, berätta vem han var och citera hans mamma. Jag ska berätta hur allt detta har påverkat oss och familjen. Det dödliga våldet är ett stort problem i Sverige. Vi som påverkas kräver svar och förändring. Det är mammornas röst som ska få höras, säger Lana Jaff.

Artister uppträder

Manifestationen går av stapeln mellan klockan 13 och 14 på Sergels torg. Förutom mammornas och familjens tal kommer organisationen ”Fuck våldet”, poeter och artister såsom Medina samt Ismael att uppträda.

Shayan Gaff.

Lärarstudenten Shayan Gaff dödades i Segeltorp – enligt polisen tog gärningsmannen fel person.

Efter att Shayan Gaff sköts till döds startade hans närmaste en insamling, som fick ihop cirka 111 000 kronor. Pengarna gick till begravningen, en minnesstund på Shayans födelsedag och att trycka upp tröjor. De pengar som är kvar kommer familjen att skänka till ett sjukhus.

ANNONS

På nätet har det också skapats en namninsamling till minne för Shayan Gaff i protest mot det dödliga våldet.