ANNONS

Shopping i stället för bad i sommar

Glassförsäljarna har haft det tufft och Kampementsbadet hade bara hälften så många besökare under juli jämfört med förra året.

Handeln är i stället den kalla sommarens vinnare på Östermalm.
ANNONS

De senaste dagarna har solen strålat över Stockholm.

Värre var det i juli. Regnet vräkte ner och nordanvindarna bet i semesterfirarnas skinn. Kampementsbadet hade 5 964 besökare. Samma månad i fjol kom 11 608 personer till badet.

I år har i stället många gått ut och handlat.

– Vi hade en stark ökning av besökare under juni månad, plus 24,4 procent jämfört med samma månad 2014. Juli var också en bra besöksmånad med 16,6 procent fler besökare än juli 2014, säger Henriette Johansson, centrumchef på Fält­översten.

Enligt Stilindex från Svensk Handel har framförallt försäljningen av kläder och skor ökat under juli.

– För storstäder som Stockholm kan butiker ha gynnats när det är musei­väder och man kanske inte åker iväg till landet utan stannar i stan, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Sture­gallerian och NK bekräftar bilden av att vädret lockat in folk i handeln. Även Stureplanskrogarna jublade över regnet. Flera restauranger rapporterar om en lyckad julimånad.

– Det har varit full fart hela tiden. Vi har haft väldigt många turister från Frankrike, Italien. Vädret gör att man inte köper med sig en macka och har picknick i parken utan hellre äter lunch på restaurang, säger Philippe Cordonnier på Sturehof.

För storstäder som Stockholm kan butiker ha gynnats när det är museiväder.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.