Sibylla fick inte delta i tävling

Matkedjan Sibylla fick inte vara med och tävla om att bygga hamburgerrestaurang i Högsätra. Dåligt, tycker företagets inköpschef.

– Varför får inte alla kedjor som har koncept vara med? Det förstår jag inte, säger Victor Axelsson.

Som inköpschef för Sibylla, och även Lidingöbo, har han följt planerna på en hamburgerrestaurang.

Redan när Mitt i Lidingö tidning skrev om att en markanvisningstävling var planerad hörde han av sig till kommunen och anmälde intresse för Sibyllas räkning.

– De sa att de skulle skicka handlingar när tävlingen utlystes, men jag fick aldrig några, säger Victor Axelsson.

Tiden gick och han fick inga besked. Tills han plötsligt en dag fick veta att tävlingen redan utlysts och att det var för sent för hans företag att vara med.

– Det kändes som att de inte var pålästa om vad vi står för, säger han.

Företaget har genom åren förändrat sin verksamhet från de mer klassiska grillkioskerna till att ha större restauranger med ”drive thru” och en meny byggd på olika koncept.

Men Lidingös mark- och exploateringschef Bengt Rehn säger att det inte varit aktuellt med en Sibylla-restaurang i Högsätra.

– Vi har gjort valet att göra en begränsning på det här sättet. Vi har bedömt att Max, Mc Donalds och Burger King är de mest etablerade och utpräglade hamburgerkedjorna. Det finns andra som har alldeles utmärkt verksamhet, men det här var vår bedömning vad vi tycker är mest lämpligt på den här platsen.

Victor Axelsson har nu fått svaret från staden att han är välkommen att presentera sin verksamhet.

Det kan komma nya möjligheter för företaget i centrum-Torsvik i samband med utvecklingen av området, svarar Paul Lindquist (M) i ett brev till honom.

Fakta

Beslut i juni

Lidingö stad vill se en hamburgerrestaurang på tomten intill Willys vid Södra Kungsvägen.

Just nu pågår en markanvisningstävling där Max, McDonalds och Burger King deltar.

I juni tas beslut om vem som får bygga.