Signalistens vd får miljonfallskärm

Per Anders Hedqvist tillträdde som vd för Signalisten i oktober.
Per Anders Hedqvist tillträdde som vd för Signalisten i oktober.
Per Anders Hedkvist, sedan oktober vd för Solna bostadsstiftelse Signalisten, har hamnat i blåsväder efter uppgifter i Aftonbladet om en misstänkt jävsituation och en vidlyftig fallskärm från sin förre arbetsgivare Stockholms stad.

Bakgrunden är att Hedqvist i oktober 2015 utsågs till ny vd för bolaget Skolfastigheter i Stockholm, Sisab. Vid denna tidpunkt var hans sambo vd för Sisab:s moderbolag Stadshus AB, som i egenskap av detta skulle bli hans högste chef och dessutom föreslå hans lön.

Rekryteringen av Per Anders Hedqvist till Sisab stoppades på grund av den misstänkta jävsituationen, enligt Aftonbladet. Han fick istället en fallskärm av Stockholms stad på 4 375 000 kronor, istället för den som angavs i avtalet på 3 125 000 kronor.

Per Anders Hedkvist uppger för Mitt i Solna att han efter valet 2014 erbjöd sig att ta en annan roll inom Stockholms stads organisation på grund av sambons jobb. Om den höjda ersättningen säger han så här:

– Stockholms stad har föreslagit ett avtal och jag har godkänt det. Det är bättre om de får svara på frågor om det, säger Per Anders Hedkvist.

Hur påverkar det här Solnabornas förtroende för dig och Signalisten?

– Jag vet inte, det är aldrig roligt att vara med om något sådant här och jag tror tyvärr det kan påverka. Jag får försöka visa nu att jag är här för att göra ett bra jobb.

Stockholms stads personaldirektör säger till Aftonbladet att Hedkvists fallskärm höjdes bland annat för att han var så nära pensionen.