ANNONS

Signaltorget fick flest röster

Butiker som H&M och Lindex hittar man på nya Signaltorget.
Butiker som H&M och Lindex hittar man på nya Signaltorget.
Stefan Pettersson och Sanna Nordgren vann en hotellweekend.  Foto: love strandell/Signalfabriken
Stefan Pettersson och Sanna Nordgren vann en hotellweekend. Foto: love strandell/Signalfabriken
Sundbybergsborna har sagt sitt: torgen i det framväxande kvarteret Signalfabriken ska heta Signaltorget och Fabriks-torget.
ANNONS

Signalfabrikens historia började skrivas redan på 1800-talet. Sedan dess har lokalerna huserat kabelfabrik, telegrafstation, skivbolag och tryckeri.

Och kanske är det Signalfabrikens historiska betydelse för staden som gjorde att 350 personer ville vara med och namnge de två torgen som växer fram i kvarteret. Det blev en förkrossande seger för Signaltorget som med över hälften av rösterna blir namnet på det stora torget som byggs mot Esplanaden.

Signalfabrikens mindre torg får heta Fabrikstorget efter en jämn kamp med utmanaren Telegraf-torget. Två bra val, tycker Anders Wikström på Newsec som utvecklar kvarteret.

– Absolut. Vårt koncept är ju att behålla det som finns, och många tycker att det är viktigt att bevara historian i kvarteret. Det ska klinga lite ”arbetarkommun”, säger han.

Signalfabriken blir ett kvarter med butiker som H&M och Lindex, restauranger, bibliotek, hotell och service. Förra veckan blev det klart att Folktandvården flyttar in.

Totalt byggs 120 bostäder. Hälften av lägenheterna i första etappen är sålda, etapp två har just lagts ut på Hemnet. Enligt mäklare Markus Carlqvist går försäljningen i förväntad takt. Efter en bedömning av visningar och försäljningar blir Signalfabriken ett kvarter för många familjetyper.

– Det är en stor spridning på bostäder vilket attraherar olika klientel. Familjer som bor i lägenhet i innerstan ser fördelarna med läget och att de får mer för pengarna här jämfört med att köpa i Stockholm. Villaägare från närliggande kommuner och Duvbo som inte orkar med hus och tomt visar stort intresse. Vi säljer också förstagångslägenheter, mindre tvåor, till unga par, säger Markus Carlqvist.

Invid Fabrikstorget byggs just nu Story Hotels interiör i gamla stadshuset. I torsdags belönades fyra personer som röstat i namntävlingen med en weekend på hotellet när det står klart om ett år.

ANNONS