Silver till bageri från Lidingö

Bageriet öppnade 2014.
Bageriet öppnade 2014.
Känsla är grejen på bageriet på Lidingö som i går tisdag utsågs till landets näst bästa.

Lidingö Bröd och Patisserie utsågs i går tisdag till landets näst bästa bageri i tävlingen Årets Företagare i bageribranschen 2019. Bageriet nominerades tillsammans med fem andra i augusti. Ingen av de andra nominerade kom från Stockholm.

Lidingö Bröd och Patisserie har funnits på ön sedan 2014. Känsla, känsla och känsla var de tre ledord som grundaren och ägaren Anna Björlin då hade.

Det har lönat sig. Bageriet har skolat flera toppbagare.

2017 vann bageriets Tintin Larsson SM för unga bagare.

 Tidigare i år bakade Gabriel Olsson sig till en plats i juniorlandslaget i bakning.

Tävlingen Årets företagare i bageribranschen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.