Silvermedalj till Puronne i EM-final

"Cansersoldier" och "My broken baby" av Jenny Puronne.
"Cansersoldier" och "My broken baby" av Jenny Puronne.
Jenny Puronne.
Jenny Puronne.
Jenny Puronne.
Jenny Puronne.
Porträttet "Cansersoldier" och fotografen Jenny Puronne.
Porträttet "Cansersoldier" och fotografen Jenny Puronne.
"My broken baby"
"My broken baby"
"Cansersoldier"
"Cansersoldier"
Porträttmakaren från Tyresö kom på andraplats i kategorin porträtt.
– Det är en stämpel på att jag är på rätt väg, säger Jenny Puronne, fotograf.

Med flera medaljer och utmärkelser bakom sig tog Jenny Puronne hem silvermedaljen i porträtt EM, European Photographers of the year 2018. Prisutdelningen såg hon via webb-tv tillsammans med familjen i Thailand.

– Det var svårt att ta in först, men det känns fantastiskt. Att komma två i en sån tung kategori är helt galet. Jag beundrar och inspireras av alla andra fotografer som var där. Det här är en stämpel på att jag är på rätt väg och att jag har kunskap och kapacitet.

Jennys framgång och uppskattning visade sig även på lokal nivå då hon nyligen utnämndes till årets kulturpersonlighet i Tyresö.
– Det känns väldigt stort, att bli nominerad av sin egen kommun och sen få pris är helt fantastiskt.

Cancer soldier: ”En riktig fighter”

Porträttet Cancer soldier har en alldeles speciell betydelse. Flickan på bilden, Lova, gick bort i cancer en månad efter att bilden togs.

– Vi formade bilden efter henne, hon är en riktig fighter så vi tog giftiga och dödliga blommor och lät det bli en klänning. Hon hann se bilden och sa att hon ville tävla med den. Det har betytt mycket för föräldrarna.

Att använda blommor är något som Jenny kommer fortsätta med även i framtiden. Planen är en utställning på temat i september i Huddinge.

– Det är kul att hitta en egen grej. Jag kan inte längre gå i naturen utan att se kjolar överallt, säger Jenny och skrattar glatt.

Jenny kom på andra plats i porträtt med fotografierna ”My broken baby”, ”Cancer soldier” och och ”Young inside”. I kategorin Illustration and fine art kom hon på femteplats.