ANNONS

Silverskogens barn slipper paviljonger

Helenelund ska få en ny förskola. Silverskogens tillfälliga paviljonger ska ersättas med permanenta lokaler.

Samtidigt planeras för ett nytt LSS-boende i området.
ANNONS

Barnen på Silverskogens förskola vistas i dag i paviljonger med tillfälligt bygglov. För att råda bot på lokalbristen vill Sollentuna kommun nu bygga en helt ny förskola i Helenelund.

– Paviljongerna måste ersättas med en permanent lösning. Tanken är att bygga en förskola med omkring 100 platser som ska ersätta de platser som i dag finns på Silverskogens förskola, säger Jan-Erik Arfs, projektledare vid kommunens fastighetskontor.

Förskolan är tänkt att ligga på Tegelhagsvägen, strax intill där Silverskogens förskola ligger i dag. Och när den är klar vill man bygga ett LSS-boende med sex ­lägenheter på den mark som frigörs när paviljongerna försvinner.

Området gränsar till Sollentunas nya naturreservat i Tegelhagsskogen, som kommunen fattade beslut om så sent som i juni.

Under arbetet med att dra gränserna för det var man noga med att det inte skulle sätta käppar i hjulet för framtida byggen.

– Gränsen fick inte negativt påverka möjligheterna för den här sortens utveckling av viktiga samhälleliga funktioner, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i plan- och exploateringsutskottet.

Planerna för den nya förskolan och LSS-boendet är ännu i ett tidigt skede och mycket kan hända innan spaden kan sättas i marken.

Hur säkert är det att det här blir av?

– Det är väldigt säkert. Det här är redan ett etablerat område för förskoleverksamhet i dag, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS
Fakta

Byggstart tidigast 2017

Först nästa höst ska kommunen börja ta fram en ny detaljplan för området och spaden kan sättas i marken tidigast våren 2017.

Året därefter, 2018, kan förskolan och det nya LSS-boendet vara klara för inflyttning – förutsatt att detaljplanen inte överklagas.

Överklagas planerna riskerar bygget att försenas.

Källa: Sollentuna kommun

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.