Simhallen tar betalt av ickebadande vuxna

Föräldrar upprörs över att behöva betala entréavgift till Söra simhall trots att de bara ska kolla sina barn, och inte bada själva.
Föräldrar upprörs över att behöva betala entréavgift till Söra simhall trots att de bara ska kolla sina barn, och inte bada själva.
Föräldrar som bara vill sitta på läktaren för att hålla koll på sina barn måste betala fullt inträde i Söra simhall.

Något som upprört många.

Medley svarar dock med att de inte kan kontrollera vad man ska göra i simhallen.

Förra söndagen tog Magnus Clarving med sig de egna barnen på 8 och 12 år, plus två kompisar till dem, till Söra simhall. Själv var han inte helt frisk och ville bara sitta på läktaren.

Trots det fick han betala inträde både på 45 kronor per barn och 70 kronor för att själv komma in.

– För mig är det obegripligt att jag ska betala när jag bara är där som stöd och för att hålla koll på barnen. Jag hjälper ju i praktiken Medley i deras säkerhetsarbete. Det är kontraproduktivt att ta betalt även av föräldrarna för att barnen ska kunna lära sig simma, säger han.

Han får medhåll av flera föräldrar på Facebook.

Mitt i Södra Roslagen har tidigare skrivit om kritiken mot Medley sedan de tog över verksamheten av kommunen i augusti 2012.

Bland annat har många protesterat mot höjda kortpriser. I dagsläget godkänner kommunen priserna som sätts för engångsbesök, skolor och föreningar. Övriga priser sätter Medley själva. Barn under 12 år måste dock alltid ha med sig en vuxen som ansvarar för dem.

– Vi lägger ingen värdering i om folk badar, bastar eller tränar när de går in hos oss, därför har vi en entréavgift för alla. Folk kan tycka att ”jag ska bara gå in och sitta bredvid” men det är inget som vi kan kontrollera. Vi ser dessutom gärna att föräldrar är med i vattnet av både säkerhetsskäl och av pedagogiska skäl, säger Jan Bergendahl, anläggningschef.

Magnus Clarving menar dock att Medley borde kunna kontrollera gästerna genom att de som badar får visa upp ett kvitto på att de betalt en entréavgift.

Enligt Jan Bergendahl får barn med någon sjukdom eller särskilda behov av trygghet ta med sin förälder in gratis i simhallen.

– Här gör vi alltid en individuell prövning. Vi har inget självändamål att sätta för höga priser, då förlorar vi kunder, så det är alltid en balansgång. Men jag tycker att de priser vi har i dag är prisvärda om man jämför med andra fritidsaktiviteter, säger han.