ANNONS

Simhallsrenovering utreds för 19 miljoner

En renovering av Vällingby sim- och idrottshall har varit aktuell sedan 2010 - först nu ska en upprustning projekteras.
En renovering av Vällingby sim- och idrottshall har varit aktuell sedan 2010 - först nu ska en upprustning projekteras.
Det är snart sex år sedan som staden tog ett inriktningsbeslut om en upprustning av simhallen i Vällingby. Men andra renoveringar har gått före.

Nu ska en upprustning av simhallen i Vällingby utredas - för 19 miljoner kronor.
ANNONS

I mars 2010 tog kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut om upprustningen av sim- och idrottshallarna i bland annat Åkeshov och Vällingby. Simhallen i Åkeshov blev först ut i västerort och nu pågår renoveringen av simhallen, som beräknas öppna hösten 2017.

Någon plan för simhallen i Vällingby finns ännu inte. Men det ska det bli ändring på. I fastighetsnämndens budget för 2016 finns pengar avsatta till Vällingby sim- och idrottshall.

Renoveringen började utredas redan i år, då 300 000 kronor har använts för att kunna påbörja utredningen. Nu finns ytterligare 19 miljoner kronor i potten för Vällingby sim- och idrottshall, fördelade på 2016, 2017 och 2018.

– Det är utrednings- och projekteringspengar för att förbereda inför renoveringen. Det vi tittar på nu är i vilken takt vi kan och önskar att göra alla renoveringar av simhallarna i staden, säger Robert Tjulin på fastighetskontoret.

När Farsta sim- och idrottshall rustades år 2012 blev slutnotan mycket dyrare än vad som var tänkt. Detta påverkade genomföringstakten för övriga upprustningar och staden klarar ekonomiskt endast av att renovera en i taget.

Västertorpsbadet och Vällingby sim- och idrottshall är simhallarna som fortfarande är i stort behov av omfattande renoveringar.

I stadsledningskontorets prioriteringslista över idrottsanläggningar där renoveringar eller nybyggnationer är planerade ligger Västertorpsbadet på fjärde plats och Vällingbys simhall på plats nummer 13. Priolistan är en del av stadens investeringsstrategi och tas fram utifrån olika parametrar såsom måluppfyllelse, genomförbarhet, ekonomi och bostadsbyggande.

Men Robert Tjulin menar att fastighetskontoret inte går efter den här listan vid projekteringen. Kontoret gör en egen bedömning.

– Hur det här sedan bedöms högre upp i kommunfullmäktige vet jag inte, säger han.

ANNONS

Dessutom tyder budgeten för nästkommande år på att fastighetskontoret prioriterar Vällingbys simhall framför den i Västertorp.

– Det ligger bara 1,8 miljoner för utredningen i Västertorp, så där verkar det som att Vällingby kommer att ligga bättre förberedd efter de närmsta åren, säger Robert Tjulin.

Fakta

Vällingby simhall långt ner på priolistan

Investeringsstrategins prioriteringsordning för upprustningar och nybyggen av idrottsanläggningar i staden.

1. Åkeshovs sim- och idrottshall

2. Nytt utomhusbad på Järvafältet

3. Forsgrenska badet

4. Västertorpsbadet

5 Fredhällsparken IP

6. Kämpetorpshallen

7. Hjorthagshallen

8. Mälarhöjdens idrottshall

9. Gubbängens sportfält

10. Ny hall på Kristinebergshöjden

11. Tallkrogens BP

12- Sätra IP

13. Vällingby sim- och idrottshall

14. Vårbergs IP

15. Stadshagen IP

16. Västberga IP

17. Bällsta IP

18. Älvsjöbadet

19. Årstafältet, idrottshall

20. Ny idrottshall på Järvafältet

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.