Simmande älg nådde tyskt resemagasin

I förgrunden skärmdump från Ihr Nordlandet. I bakgrunden läsarbild på älgen som simmar utanför Lidingö.
Skärmdump från magasinet Ihr Nordlander.
Historien om älgen som i somras sågs simma utanför Lidingö väckte stor uppmärksamhet. Så pass att den blivit omskriven i ett nyutkommet tyskt resemagasin.

”Om du har riktig tur kan du se simmande älgar. Det var det som hände den 13 september i år. Jag berättar det för er eftersom en av mina grannar upplevde detta. Förvånade stockholmare såg en simmande älgtjur på Lidingö, en av öarna i Stockholm (…)”.

Så står det fritt översatt från tyska i Ihr Nordlander, ett magasin som säljs på bland annat tågstationer i Tyskland och Österrike.

Hur historien om älgen nådde ända hit började med att skribenten Ing-Marie Hedberg Kikuchi hade fått i uppdrag att skriva en text om sin hemstad Stockholm. När hennes granne och svåger från akterdäck på en färja till Tallinn bevittnade dramat med den simmande älgen tänkte hon att det var något unikt. Något som även kunde intressera tidningens läsare, skriver hon i ett mejl.

– Magasinet görs för att nå ut till dem som vill resa till de nordiska länderna och uppleva natur och kultur. Det finns många tyskar som är förtjusta i våra länder. Speciellt artiklar om älgar är intressanta.

Älg Lidingöbron Lidingö

Läsarbild: Paula Hallberg

Det var en dag i september, mitt under rusningstrafiken, som en stor älgtjur sågs på Lidingöbron. Efter att den tagit sig ner i vattnet simmade den bort till Värtan och tog sig sedan iland på Lidingö, enligt polisen.

Läs mer: Viltvårdarna hittade aldrig älgen

Läs mer: Vilsen älg tog en simtur till Värtan