ANNONS

Simskola för nyanlända startar i Väsby

Väsby Simsällskap tränar på Vilundabadet.
Väsby Simsällskap tränar på Vilundabadet.
Väsby Simsällskap har som mål att alla Väsbybor ska kunna simma. Nu får föreningen stöd från kommunen för att starta en simskola för nyanlända.
ANNONS

De senaste åren har många nyanlända bosatt sig i Upplands Väsby, en kommun med närhet till mycket vatten. Men en stor andel av de som kommit saknar simkunnighet, menar Marie Sparrman, verksamhetschef i Väsby Simsällskap.

Nu har föreningen fått bidrag från kommunen för att starta en simskola för nyanlända.

– Kommunen har sedan länge eftersträvat en hundraprocentig simkunnighet, så det här är en del i det arbetet. Vi vill att alla medborgare i kommunen ska bli simkunniga, säger Marie Sparrman.

Kommunen stöttar med 50 000 kronor

Satsningen riktas dels mot skolelever och dels mot ungdomar som av olika anledningar inte går i skolan. Arbetet med att locka folk till simundervisningen kommer ske i samarbete med kommunen.

– Vi hoppas även komma i kontakt med Svenska kyrkan och Röda korset så att vi kan snappa upp alla våra barn och unga, säger Marie Sparrman.

Väsby Simsällskap är en av fyra föreningar som nyligen beviljats trygghetsbidrag från kommunen. Bidraget till föreningen uppgår till 50 000 kronor.

– Vi är en ideell förening så det betyder mycket att kommunen står bakom och stöttar oss, säger Marie Sparrman.

Resterande föreningar – Kanotklubben Glid, Bollstanäs Sportklubb och Upplands Väsby Judoklubb – får dela på 310 000 kronor.

När simskolan kan dra i gång är ännu oklart.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.