ANNONS

Sista etappen av AG Silverdal på väg att bli klar

Radhus i Torparen, AG Silverdal, Sollentuna
Radhusen i Torparen består av två putsade längor i gult, Malajen och Markören, i två plan med totalt sex bostäder på 5 rum och kök.
Den sista byggetappen av fem i området AG Silverdal börjar bli klar. Projektet heter Torparen och består av 24 nyproducerade bostäder i rad- och parhus.
ANNONS

– Exploateringen av området påbörjades 2016 då produktionen av den första etappen startade. Nu är vi mitt i produktionen av den sista etappen med inflyttning redan från januari 2020, säger Alexandra Svärdinger, projektutvecklare på ALM Equity som köpte fastigheterna i AG Silverdal 2014.

Radhus i Torparen, AG Silverdal, Sollentuna

Radhusen i Torparen håller på att färdigställas. Foto: Alm Equity

Totalt blir det 83 bostäder, samtliga bostadsrätter, i det nybyggda småhusområdet.

De två första – Munderingen med 25 radhus och Silvermedaljen med 9 kedjehus – är slutsålda.

Parhus i gamla ladugården

Tredje och fjärde etappen – Gårdslängorna med 17 radhus och Ladugården med 8 rad- och parhus i Rådans herrgårds gamla ladugårdsbyggnad från 1700-talet och i en spannmålsloge från förra sekelskiftets början – är färdigställda men försäljningen pågår fortfarande då några osålda bostäder ännu finns kvar.
.

Radhus i Torparen, AG Silverdal, Sollentuna

Så här ser vyn ut från radhusens baksida i Torparen. Foto: Alm Equity

Den sista etappen är alltså Torparen, som håller på att färdigställas. Den består av två radhuslängor, Malajen och Markören, med tre radhus vardera, Manskapet med sex parhus med totalt tolv bostäder samt Mörsaren 1-3 som består av tre parhus med totalt sex bostäder.

ANNONS

Försäljningen påbörjades i slutet av september och i dag är drygt hälften av bostäderna i Torparen sålda, berättar Alexandra Svärdinger.