ANNONS

Sista helgen för konst i toppklass i Täby

I helgen är det sista chansen för utställningen i Karby Gård.
I helgen är det sista chansen för utställningen i Karby Gård.
De senaste helgerna har konstnyfikna kunnat se vackra skulpturer av internationellt erkända konstnärer på Karby gård. Nu i helgen är det sista chansen.
– Vi är väldigt glada att vi lyckats få så framstående utställare, säger Björn Peck.
ANNONS

På Karby gård pågår just nu en stor utställning av olika typer av konsthantverk. Under vinjetten ”Nutida Konsthantverk 2017” presenterar 18 konstnärer från hela landet sina verk.

– Vi är väldigt glada att vi lyckats få så framstående utställare, och väldigt stimulerande för oss som jobbat hårt med att få hit dem, säger Björn Peck som varit med i utställningsgruppen tillsammans med Bitte Dahlkild, Jenny Meissner och Moa Råhlander.

Utställningen på Karby Gård.

Laser som verktyg

Det handlar inte om vanliga tavlor utan det är skulpturer och konsthantverk, säger Björn Peck. Verken är bland annat i silver, keramik, glas, smide, trä och textil, laserskuren näver och återbrukat konstmaterial.

– Många av konstnärerna tillhör landets främsta, några är även internationellt kända, säger Björn Peck.

Vill bredda kulturen

Utställningen är arrangerad av Täby Konsthantverkare som har sin hemvist på Karby gård. I utställningen finns också några av medlemmarnas verk.

– Med konsthantverk och design breddar vi verksamheten på Karby Gård där vi nu också har musik varje onsdag och många kurser.

Vernissagen har varit mycket välbesökt enligt arrangörerna och utställningen visas fram till den 26 november, lördagar och söndagar kl 12-16.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.