Sista pusselbiten på plats

Malin Söderström ska servera fisk i Skanstull.
Malin Söderström ska servera fisk i Skanstull.
Malin Söderström.
Malin Söderström.
Idag presenterades sista restaurangen i Ringens food court.
Till sist har ägarna infriat sitt löfte. Frågan är bara varför det tagit så lång tid att fylla alla platser?

Idag, tisdag, presenterades till sist den sista platsen i Ringens food court. Det blir krögaren Malin Söderström som öppnar en fiskrestaurang

– Jag blev tillfrågad redan för ett år sedan, men då passade det inte så bra. Men nu, eftersom platsen fortfarande var ledig så kändes det som ett jätterolig grej. Inte minst för att det finns så många andra kockar här som lite blir som kollegor, säger hon.

Malin Söderström, född och uppvuxen i en fiskeby, och som redan driver krog ute på Moderna museet berättar att menyn i huvudsak kommer att bestå av tre ben: en krispig fisk, en fisksoppa och en variant hon kallar kräftor i bröd. Så fort alkoholtillståndet landar tänker hon servera alla sorters mousserande vin.

Fakta

9 + 1

I Ringens food court Teatern samsas nio olika kök och ett konditori på 700 kvadratmeter.

Sedan i fjol har 250 000 nya besökare hittat till Ringen, enligt AMF Fastigheter.

 

När Ringens food court, Teatern, öppnade för ungefär ett år sedan lovade fastighetsägaren att de skulle locka dit kvinnliga krögare. Kanske var det därför det tagit så lång tid att fylla den sista platsen? Frågan går till Per Helgesson affärsområdeschef på AMF, som äger Ringen.

– Vi har inte saknat propåer om man säger så, men för oss har det varit viktigt att behålla den väldigt höga kvalitén på maten här.

Så ni har sagt nej till andra som velat öppna här? 

– Ja, det har vi absolut gjort.

Malin Söderström öppnar sin fiskrestaurang på torsdag. De senaste tillskottet, utöver Malin, är pizzerian Galinas som gör napoletanska pizzor.