ANNONS

Sista skrattet på Resarö

Nu letar Karin Adelsköld efter en stor gård där hon kan bo och ha djur.
Nu letar Karin Adelsköld efter en stor gård där hon kan bo och ha djur.
Karin Adelsköld jobbar bland annat som komiker och programledare.
Karin Adelsköld jobbar bland annat som komiker och programledare.
Det blev tio år i skärgården på Resarö.

Men nu tar komikern och programledaren Karin Adelsköld steget och flyttar till Östersund.

Allt på grund av kärleken.
ANNONS

I tio år har komikern och programledaren Karin Adelsköld bott på Resarö. När Mitt i Södra Roslagen får en pratstund med henne är hon mitt i flyttkaos och utrensning för om bara några veckor blir Östersund hennes nya hem.

– Jag kommer att sakna Resarö, skärgården, havet och luften, säger hon.

Att Karin Adelsköld hamnade på Resarö var hennes dåvarande svärföräldrars förtjänst, de bor i Vaxholm och tipsade om just Resarö. Det var också en kompromiss eftersom Karins dåvarande man ville bo inne i Stockholm medan Karin ville bo på landet. De slog då till och köpte ett radhus och när de skilde sig för några år sedan så bodde Karin kvar med deras gemensamma barn.

– Jag är uppväxt på landet och kan inte tänka mig något annat sätt att bo på. Det går inte att bo bättre än i ett radhus i skärgården, säger hon.

Och under de tio åren finns det mycket hon gillat med att bo just på Resarö.

– Det är verkligen fantastiskt här. Det är en liten idyll med affär och skola. När jag och min dåvarande man flyttade hit var vi förvånade över att fler inte upptäckt det här fantastiska stället.

Under åren på Resarö har Karin uppskattat både naturen, småskaligheten och den sociala kontrollen.

– Just det tycker jag är jättebra. Alla håller koll på de som bor här och på alla barn. I början var jag så förvånad över att alla hälsar, det är så himla trevligt. Jag har haft en fantastisk gemenskap i det radhusområde jag bott i med alla fina grannar. Så den här flytten är verkligen att rycka upp rötterna.

Att Karin Adelsköld nu flyttar till Östersund beror på att hennes nya kärlek Anders bor där med sina barn och trots att hon trivts så bra på Resarö så ser hon ändå fram emot det nya.

ANNONS

– Jag längtar efter ett större hus och gärna en gård. Jag kommer först flytta till Östersund men vi letar just nu efter gården med stort G. Jag vill skaffa djur också, gärna får och höns. Det är något jag drömt om.

Flytten från Resarö till Östersund är en flytt på över 500 kilometer och den kräver en hel del planering. Flyttbilen är redan bokad och efter jul och nyårshelgerna kommer radhuset läggas ut till försäljning.

– Jag är lite stressad nu för jag måste bli klar i tid med att packa ihop allt. Efter tio år på ett ställe så har man samlat på sig en hel del. Nu säljer jag väldigt lite och så skänker jag väldigt mycket till nyanlända, berättar hon.

Finns det något du inte kommer att sakna med att bo på Resarö?

– Det är väl i så fall trafiken in mot Stockholm när man kör bil och vintrarna när bussen inte kommer. Det positiva då har varit att det alltid går att lifta med någon.

Karin Adelsköld

Familj: Två barn, blivande sambon Anders och hans två barn.

Bakgrund: Komiker, programledare och föreläsare. Har bland annat jobbat som programledare för Plus i SVT.

Bor: Flyttar till Östersund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.