Sita lät sopberget ligga kvar i veckor

I över en vecka låg en sophög utanför Ramvägen i Gubbängen. När sophämtarna kom tömde de behållaren – men lät högen ligga kvar.

Efter jul- och nyårshelgerna blev det överfullt i behållaren för hushållssopor vid Ramvägen 9 i Gubbängen. Någon eller några började då lägga soporna på marken i stället.

Den 8 januari reagerade medlemmar i kvarterets Facebook-grupp på den växande sophögen. En av dem ringde och anmälde saken.

Men när Lokaltidningen Mitt i var på plats fem dagar senare låg sophögen fortfarande kvar. Detta trots att sophämtaren Sita varit där och tömt själva behållaren.

– Det känns väldigt sunkigt, säger Johan Andersson när han går förbi med barnen i släptåg.

Kjell Hellman, Sitas avdelningschef, beklagar sig över det som inträffat på Ramvägen.

– Det är jättemärkligt att sopor har blivit kvar. Ligger det sopor på marken ska vi naturligtvis ta med dem också, säger han.

Ett undantag skulle vara om folk slängde sina sopor på marken varje vecka.

– Vissa blir sura när man stänger ner sopnedkasten i husen och ställer soporna på marken i ren protest. Men så verkar det inte vara i det här fallet, säger Kjell Hellman.

Klagomålen på sophämtning är annars få i Gubbängen, liksom i hela Farsta stadsdel. Flest klagomål under 2013 kom från Värmlandsvägen i Farsta.

Sopmissen på Ramvägen reparerades till sist av Sita efter att hyresvärden Stockholmshem hört av sig och klagat.

– Vi gjorde en extra hämtning, säger Kjell Hellman.

Ligger det sopor på marken ska vi naturligtvis ta med dem också.