Hon får pris för sitt arbete med hästar

Annelie och Lars arbetar med hästarna.
Annelie och Lars arbetar med hästarna.
Hästarna jobbar på i skogen.
Hästarna jobbar på i skogen.
Du kanske har sett Anneli och Lars i ett dike utmed E4 när de rensat slåtter med sina hästar? Nu står det klart att de är årets hästföretag i Sverige.

– Det känns fantastiskt att vi tilldelats ett så fint pris. Jag hoppas att vi får en chans att lyfta hästentreprenörernas slit, säger Annelie Sjödin som driver företaget Järva Trädvårdscenter.

Nu står det klart att de är årets hästföretag i Sverige. Ett pris hon hoppas ska betyda mycket även för andra företag i branschen.

 

– Jag hoppas att det leder till att vi blir hörda och kan få bättre avtal. Vi hade möjlighet att jobba heltid 2017 men många företag har bara uppdrag på sommaren och får träna hästarna på fritiden under vinterhalvåret.

 

 

 

Hästentreprenörer kan arbete på olika sätt, många jobbar socialt och kan till exempel besöka äldreboenden med hästar. Järva Trädvårdscenter är inriktade på natur och jobbar mycket med trädfällning  eller slåtter på sommaren.

– Det är fantastiskt att jobba så nära hästarna, det är så kul att se hur de tycker att det roligt att vara ute och jobba.

Även om de jobbar med naturvård är möten med människor en stor del av arbetet.

– Många kommer fram och en del börjar gråta och pratar om hur hästarna arbetade på gården när de var barn. Andra har aldrig sett en häst fört. Det är otroligt bra möten, det är därför man orkar med allt hårt arbete.

Det finns en person hon vill tacka lite särskilt i samband med priset och det är Lars Wiqvist som är anställd på företaget.

– Vi driver det tillsammans, jag kunde inte klara det utan honom.