Sivan är hemma hos familjen igen

Många har engagerat sig i katten Sivan som försvann vid ett inbrott i familjen Tranbacks lägenhet.

Förra veckan hittade familjen henne av en slump, en månad efter inbrottet.

Det var den 7 september som familjen Tranback utsattes för inbrott. Tjuvarna hade vänt upp och ner på hela lägenheten och i kalabaliken försvann också familjens älskade katt Sivan.

Efter att Mitt i Lidingö tidning uppmärksammat händelsen har många engagerat sig i Sivans försvinnande.

– Det är så otroligt värmande att se hur mycket folk bryr sig. Det har ringt folk från hela ön och en kille ringde på dörren med en orange katt i famnen. Det var inte Sivan men det var ändå fantastiskt fint, säger Ulrica.

Hon har varit ute och letat nästan varje kväll och sprungit på många olika tips om orangea katter. Utan att hitta Sivan. Men så förra måndagen, prick en månad efter att Sivan försvann, så var det faktiskt Ulricas egna döttrar som blev familjens hjältar. Den yngsta dottern EmmaJosefin tog en omväg hem efter skolan när hon av en slump fick syn på Sivan.

– Det var som en dröm. Hon hade varit borta så himla länge och jag var jätteorolig. Hon betyder jättemycket för mig och det var så tomt utan henne, säger EmmaJosefin, 10.

Hon försökte fånga in Sivan men det var svårt. Då slog slumpen till igen och storasyster Tuva råkade gå förbi efter sin gitarrlektion. Tillsammans fick de syn på Sivan igen och kunde locka fram henne från sitt gömställe under en bil.

– Hon var väldigt rädd och stretade emot men hon lugnade sig ju närmare hem vi kom. Hon är min lilla bebis och melliskamrat, hon möter mig vid dörren och gör mig sällskap i soffan när jag äter min mellis. Jag är jätteglad att hon är hemma igen, säger Tuva, 13.