ANNONS

Självkänslan ska lyftas på lägret

Gro Granqvist från Vallentuna och Louise Lindqvist från Täby kämpade båda med dyslexi under sin skoltid. Nu leder de ett sommarläger för barn med dyslexi.
ANNONS

– Det är viktigt att de här barnen får träffa varandra och bara ha kul ihop. I skolan är man ofta ensam och får kämpa själv, säger Louise Lindqvist, 21, som förra veckan var ledare på ett läger för barn med dyslexi tillsammans med kompisen Gro Granqvist, 22, från Vallentuna.

15 barn mellan 10 och 12 år från hela Storstockholm var med på lägret som genomfördes i förra veckan, först i Vallentuna och sedan med övernattning i Rånäs.

Lägret har arrangerats under några års tid av FDB-Vallentuna/Upplands föräldraförening för Dyslektiska barn tillsammans med företaget Mount Dyslexi och Studieförbundet vuxenskolan.

Temat i år var självkänsla och engelska.

– Fokus ligger på muntliga övningar och att bara ha kul ihop, säger Louise Lindqvist.

Med på lägret var till exempel en engelskspråkig flicka från Spanien. När barnen fick lära henne ord på svenska växer deras självförtroende, berättar Louise.

Sättet att undervisa elever med dyslexi har utvecklats sedan Gro och Louise själva var i lägerdeltagarnas ålder.

– Det har hänt mycket på teknikfronten, säger Louise.

Men fortfarande finns mycket att göra. En färsk rapport från Statens beredning för medicinsk utvärdering visar att de pedagogiska metoder som används i svenska skolor ofta saknar vetenskaplig grund.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.