ANNONS

En räls som sjönk och autistiske Adam

Tågspåret i Åkersberga som sjönk höjs här
Tomas Lindecrantz, SL, är van vid att saker kan gå snett. – Det är aldrig roligt.
Autistiske Adam i Österåker, rälsen som sjönk i lera och en rad kvinnoöverfall var tre nyheter om engagerade läsarna särskilt mycket i Österåker och Vaxholm 2018. Så mycket att de toppade bland de mest lästa på nätet.
ANNONS

I maj berättade Mitt i om utvecklingsstörde och autistiske Adam, 21, som tvingades bo 30 mil från sina föräldrar i Åkersberga. Adam mådde så dåligt av detta att hans hälsa var i fara. Men efter att att han lagts in på sjukhus ändrade sig Österåkers kommun och lät honom komma hem. Artiklarna väckte mycket starka känslor.

I september skrev vi om mannen som för andra gången släppts av polisen efter våldtäktsmisstankar. Ingen rök utan eld tänkte kanske en del, men att han två gånger gripits är förstås inte samma sak som att han var skyldig. Däremot var oron högst befogad – under mindre än en månad i början av hösten anmäldes fyra överfall på kvinnor i Österåker.

I november avslöjade Mitt i att den nylagda rälsen på Åkersberga station sjunkit i den mjuka marken och att SL blev tvungna att göra om arbetet. En och annan hårt hårt prövad pendlare tog sig för nog pannan och undrade vad det skulle betyda för Roslagsbanans trafikstart. Och så är det ju lite kul när SL klantar sig.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.