ANNONS

Sjöstedts beslut backas upp av Stockholms V-toppar

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelande under måndagen att han inte tänker släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Nu stöttas han av partikollegorna i Stockholm.
– Jag är helt för beslutet, säger Lorena Delgado Varas (V).
ANNONS

Enligt Sjöstedt är socialdemokraternas uppgörelse med MP, C och L, där Vänsterpartiet blir utan inflytande, ”oacceptabel”.

– Den här Löfvenregeringen förutsätter Vänsterpartiets mandat och gör man det så är det orimligt att vi ställs utan inflytande, säger han till aftonbladet.

Får stöd av lokala V-toppar

Flera av Stockholms toppnamn inom vänsterpartiet ställer sig nu bakom sin partiledare. Clara Lindblom (V), oppositionsråd i Stadshuset, tycker att allt annat än inflytande är orimligt.

– Ska vi släppa fram en regering måste vi självklart ha inflytande över vissa frågor. Många välfärdsfrågor som vi drev igenom förra mandatperioden, till exempel fler anställda inom äldreomsorgen och gratis glasögon för barn, måste finnas kvar, säger hon till stockholmdirekt.

Även Anna Sehlin (V), regionråd i Stockholm, backar upp Jonas Sjöstedt.

– Många har också blivit mer och mer förbannade på att vi kallas ytterlighetsparti där man jämför oss med Sverigedemokraterna och klassar våra förslag som extrema, säger hon till SvD.

lorena delgado

Lorena Delgado Varas (V).

Lorena Delgado Varas (V), ersättare i näringsutskottet, säger till Lokaltidningen Mitt i att hon är för Jonas Sjöstedts beslut.

Vill man ha aktivt stöd från ett parti så måste man ha med det partiet i samtalen och det har inte skett

Lorena Delgado Varas (V)

– Det är ett bra ställningstagande och jag tycker att vi har tagit vårt ansvar som parti under hela den här processen. Vill man ha aktivt stöd från ett parti så måste man ha med det partiet i samtalen och det har inte skett, säger hon. 


ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.