Sjöstedts talkshow tillbaka: ”Kanske slutar med att Pia Sundhage sjunger Dylan”

Jonas Sjöstedt ledare för V vnsterpartiet
Ny talkshow på väg. Jonas Sjöstedt ikläder sig åter rollen som utfrågare. Gäster: Pia Sundhage, Alex Schulman och Melody Farshin.
Nu kliver han in i Skavlan-rollen igen.
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt håller en ny talkshow på Landet vid Telefonplan den 1 december. Bland gästerna finns Pia Sundhage och Alex Schulman.
– Det kanske slutar med att Pia sjunger Dylan, säger han förhoppningsfullt.

Senaste talkshowen på restaurang Landet var fullsatt och hade omkring 30 000 visningar på Youtube.

– Jag råkade stöta ihop med Carl Bildt senare och han berättade att han också hade sett den på webben. Det visar att vi har en bred publik, säger Kransenbon Jonas Sjöstedt (V) glatt.

Nu har han bjudit in Pia Sundhage, tränare för damlandslaget i fotboll, författaren och medieentreprenören Alex Schulman samt stå upp-komikern Melody Farshin från Husby.

– Jag tänkte fråga Pia Sundhage om damfotbollens roll för feminismen, där hon och många andra har brutit ny mark. Sen har ju både jag och Pia bott i USA och jag vet att vi båda har kluvna känslor inför det landet. Jag tänkte att vi skulle prata om vad som händer där egentligen, med Trump och valet.

Alex Schulman är aktuell med sin bok ”Glöm mig” som handlar om hans mammas alkoholproblem.

–  Jag har precis läst ut den boken. Det är en väldigt stark och sorglig berättelse om hur en förälder väljer alkoholen framför sitt barn. Den berörde mig, det finns mycket där som jag vill fråga om.

Bland gästerna finns även ståupparen Melody Farshin.

– Jag vill fråga henne om ståuppbranschen och om hennes sätt att skämta, vad som ligger bakom det.

Vad är hennes sätt att skämta?

– Hon skämtar om Sverige och invandring och bilden av människor som har rötter i andra länder. Men hon har tydliga principer, driver inte  om kvinnor så gärna.

– Hon har ju också vuxit upp och bor kvar  i Husby, en förort ges en kraftig negativ bild i medierna, men som hon försvarar väldigt kraftigt som ett bra ställe att bo på. I en tid när det är mycket prat om förorten utifrån, är det viktigt att få en annan bild.

Hur är det upplagt? Ska du prata om dig själv också?

– Jag tänker ligga ganska lågt och låta gästerna stå i centrum. Sedan kanske det slutar att Pia Sundhage sjunger Dylan, säger han förhoppningsfullt.

Talkshowen hålls på torsdag den 1 december klockan 19.30.