ANNONS

Sjötomtsägare vill inte ha strandpromenad

Strandpromenaden i Boo.
Strandpromenaden i Boo.
Tre bestämda nej.

Några fastighetsägare med sjötomt i Boo har sagt sitt.

En allmän strandpromenad över deras fastigheter kommer de inte att tillåta.
ANNONS

Mitt i skrev om strandpromenaden i Boo i början av november.

Hittills har ett servitut som varit gällande i 100 år för en del av strandpromenaden gett allmänheten rätt till området enligt allemansrätten, trots att strandpromenaden går över privat mark.

När en ny detaljplan nu är på gång finns enligt kommunen risk för att strandpromenaden förfaller om kommunen och de privata fastighetsägarna inte kan komma överens.

Nackapolitikerna väntas besluta om den delen av strandpromenaden i januari.

På en annan delsträcka av strandpromenaden, som också den kan komma att beröras av planarbeten, men där det inte finns något servitut, säger tre fastighetsägare för sin del bestämt nej till att låta strandpromenaden gå över deras ägor:

”Vi motsätter oss varje form av intrång genom dragning av strandpromenad över våra fastigheter”, skriver fastighetsägarna i ett brev till Nacka kommun.

Fastighetsägarna skriver att förslag som innebär intrång ”kommer att bestridas med stöd av all tillgänglig juridisk expertis”.

Strandpromenaden, drygt en halvmil lång från Tollare i väster till Kilsviken i öster, är tänkt att rustas så att den blir tillgänglig även för rörelsehindrade.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.