Min lokala hjälte

Sju bussar nersprejade i Åkersberga

Vandalerna krossade bland annat bussarnas fönster. Foto: keolis
Vandalerna krossade bland annat bussarnas fönster. Foto: keolis

Okända gärningsmän förstörde i förra veckan sju bussar och ett antal busskurer i Åkersberga. Enligt Keolis, som kör bussarna för SL, beräknas reparationskostnaderna enbart för förstört materiel uppgå till 300 000 kronor.

– Det här är en ovanligt stor skadegörelse för att vara i Roslagen. Det har varit inbrott i flera bussar, fönster har krossats, mikrofoner vridits av, brandsläckare har slitits loss och bussar har sprejats ner, säger Anne Larsen, områdeschef för Keolis Roslagen.

Skadegörelsen skedde på bussterminalen i Åkersberga centrum någon gång mellan klockan 2 och 4 natten mot onsdagen.

Skadegörelsen upptäcktes av en busschaufför. Kort därefter klev tre tonårskillar på buss 624 mot Danderyd.

– De var täckta med brandsläckarpulver när de klev på bussen. Men vi kan inget göra om man har giltigt färdbevis. Vi är ju inte poliser, säger Anne Larsen.

Sju bussar och två busskurer beskrivs som helt sönderslagna efter vandalernas framfart. Ytterligare busskurer har mindre skador. Dessutom har gärningsmännen gett sig på minst en bil som stått parkerad i området. Händelsen har polisanmälts och polisen har även tagit del av övervakningsfilm från buss 624. På Keolis hoppas man att gärningsmännen ger sig till känna frivilligt.

De var täckta med brandsläckarpulver när de klev på bussen.Anna Larsen, Keolis