Sju greps vid knarktillslag i Husby

Tidigt i onsdags morse slog polisen till i en stor insats mot knarkhandeln i Husby.

Sju personer greps misstänkta för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Den yngste var bara femton år, och släpptes efter förhör. De övriga är mellan 22 och 27 år och häktades senare under veckan.

Polisen har framför allt beslagtagit cannabis, men även kokain samt tre vapen. De gripna misstänks ha utfört sina brott tillsammans.

– Det är en organisation som har verkat i Husby och haft som syfte att tjäna pengar på narkotikaförsäljning. De har inte varit ljusskygga, utan gjort Husby till en öppen droghandel som har lockat folk utifrån, säger insatsledaren Emir Gazibegovic.

Sammanlagt deltog ett 70-tal poliser i insatsen, bland annat från närpolisen i Kista och södra Järva, piketstyrkan och nationella insatsstyrkan. Förundersökningen leds av operation Fenix inom polisen i västerort.

Tillslaget har föregåtts av spaningsarbete sedan början av september, inklusive så kallade hemliga tvångsmedel. Exakt vilka medel som har använts vill Emir Gazibegovic inte gå in på, men det kan röra sig om telefonavlyssning, rumsavlyssning eller hemlig kameraövervakning.

Insatsen i Husby kommer efter starka reaktioner från allmänheten på den öppna droghandeln kring Husby torg, något som Mitt i skrev om förra veckan.

– Det har inte varit så trevligt, och vi hoppas att Husbyborna ska märka en skillnad, säger Emir Gazibegovic.

”Det är en organisation som har verkat i Husby”