ANNONS

Sjuåringar fick sjunga med sina idoler

Det var tjockt med barnfamiljer framför scenen när gruppen Dolly Style uppträdde på söndagen i Vällingby centrum. Under den sista låten fick de sjuåriga Dolly Style-imitatörerna Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark från Kälvesta komma upp på scenen och sjunga "Hello hi" tillsammans med sina idoler.
ANNONS

Vad kan vara större när man är sju år än att få sjunga tillsammans med de avgudade förebilderna? För sjuåringarna Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark från Kälvesta blev drömmen verklighet på söndagen under Vällingbydagarna.

– Jag hade fjärilar i magen, berättar Amanda Wallin som uppträder som ”Molly”.

Hon och kompisarna Kaia Björklund och Ella Lindmark bildade tidigare i år det egna bandet Karamella, där de imiterar sina idoler från Melodifestivalen. De har haft spelningar på både fritids och olika förskolor och har blivit lokala kändisar. Under Vällingbydagarna uppträdde med Karamella med hiten ”Hello hi”, sedan kom Dolly Style upp på scenen och spelade flera andra låtar. Som avslutning sjöng Karamella och Dolly Style ”Hello hi” tillsammans.

– Innan kändes det ganska pirrigt. Men när vi kom upp på scenen släppte vi loss, säger Amanda Wallin.

Enligt Oscar Björklund, pappa till Kaia, sa medlemmarna i Dolly Style efteråt att det knappt behövde sjunga någonting själva eftersom sjuåringarna klämde i så mycket.

– De var snälla och sa ”oj vad fina ni är”. Och så gav vi några presenter till dem också, berättar Amanda Wallin.

Efteråt ringlade kön för att få autografer lång – både till Dolly Styles signering men också till Karamellas.

Innan kändes det ganska pirrigt. Men när vi kom upp på scenen släppte vi loss. Amanda Wallin, 7 år.

ANNONS

Granne attackerade mamma och barn i trapphuset

Solna tingsrätt har dömt en Hässelbybo till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha misshandlat grannfamiljen i trapphuset.

En mamma och hennes två söner var på väg in i sin lägenhet när mannen kom ut ur sin och tog ett grepp om den ena sonens nacke och försökte knuffa honom mot trappan. När mamman ringde polisen drog i stället tag i mammans arm. Till slut lyckades familjen ta sig in i sin egen lägenhet.

Mannen själv har nekat till misshandeln, som skedde den 12 september 2014.

Fängelse för hustrumisshandel

Solna tingsrätt har dömt en man i 20-årsåldern till fängelse i ett år och tre månader för grov kvinnofridskräkning efter att vid fyra tillfällen ha misshandlat sin gravida flickvän.

Den sista misshandeln skedde i somras. Enligt domen tog mannen då en kniv och lade den mot hennes kind. Sedan riktade han knivspetsen mot magen. Därefter misshandlade mannen kvinnan på toaletten, enligt domen. Det var först när mannen sov som kvinnan lyckades smyga ut ur lägenheten.

Mannen själv har förnekat de flesta av brotten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.