ANNONS

Sjukfrånvaron ökar – därför går Haninge upp i stabsläge

Håkan Filipsson, pressinformatör på Haninge kommun.
Vårdpersonal och Håkan Filipsson, pressinformatör på Haninge kommun.
Haninge kommun har gått upp i stabsläge. Man vill försöka upprätthålla nivån på sjukvården i en tid där sjukfrånvaron i personalen ökar.
– Vi förbereder för att kunna bedriva utökad sjukvård inom exempelvis särskilda boenden och hemtjänsten, i syfte att avlasta sjukvården, säger Håkan Filipsson.
ANNONS

Coronaviruset har drabbat både äldreomsorgen och sjukhuset i Haninge, och besökstopp är sedan tidigare infört på äldreboendena och träffpunkterna för äldre.

Sjukfrånvaron bland Haninge kommuns personal är så märkbar att kommunen behövt gå upp i stabsläge, berättar Håkan Filipsson, pressinformatör på Haninge kommun.

Det är också för att säkra bemanningen i samhällsviktiga funktioner som exempelvis äldreomsorgen och utbildningsverksamheten vi gör detta. Det är såklart viktigt när vår egen personal behöver vara extra försiktiga med hälsan, säger han.

”Har god beredskap”

Haninge kommun försöker helt enkelt säkra sin bemanning i det korta loppet, enligt Håkan Filipsson.

– Stabsläget gör att vi kan följa händelseutvecklingen noga, och det gör att vi har en god beredskap för att upprätthålla våra verksamheter så långt det är möjligt, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.