ANNONS

Barn vårdas på sjukhus efter båtolycka i skärgården

Sjöräddningssällskapet
Bilden är en arkivbild och har ingenting med helgens båtolycka att göra.
Ett barn vårdas på sjukhus efter lördagens båtolycka i skärgården där en av båtarna sjönk.
Läget uppges dock vara stabilt, skriver Dagens Nyheter.
ANNONS

Klockan var strax efter 20.30 på lördagskvällen när larmet om en båtolycka mellan Nämdö och Runmarö i skärgården kom – två fritidsbåtar hade krockat med varandra, skriver Dagens Nyheter.

– En båt sjönk, den andra lyckades vi stabilisera så att den flöt. Personerna ombord hamnade i vattnet och blev upplockade av en grannbåt. En man som var ombord på den ena båten ringde oss från vattnet, säger Anders Lännholm, räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen till DN.

Två barn till sjukhus

Ombord på de båtarna fanns två vuxna respektive två vuxna och två treåriga barn.

Både polis, ambulans, kustbevakning, helikopter och räddningsbåtar skickades ut till platsen. De två små barnen skadades i båtkrocken och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Enligt Dagens Nyheter var det ena barnet till en början medvetslös men vaknade till strax innan helikoptern nådde sjukhuset.

Oklart vad som orsakade krocken

Ett av barnen vårdades på intensivvårdsavdelning under lördagsnatten, men på söndagsförmiddagen uppgavs barnets hälsotillstånd som stabilt.

Ingen av de vuxna ombord skadades i båtkrocken. Vad som orsakade krocken är oklart men polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppsskada.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.