Sjukhusanställd krockade med kokain i kroppen

Kvinnan krockade och körde i diket men fortsatte ändå färden. Arkivbild
Kvinnan krockade och körde i diket men fortsatte ändå färden. Arkivbild
På väg till jobbet mejade kvinnan av backspegeln på en annan bil, krockade och körde i diket, men fortsatte ändå köra. Nu har hon dömts för drograttfylla.

Olyckan inträffade i mars i år på E18 i Täby.

Kvinnan i 20-årsåldern var på väg från Åkersberga och har berättat att hon var stressad för att hon skulle hinna i tid till sitt jobb på ett sjukhus i Stockholm. När hon passerade Täby noterade en polis hennes färd och följde efter.

I höjd med avfarten till Roslags Näsby körde kvinnan på polisens backspegel, men fortsatte som inget hänt och utan att bromsa. Kvinnan bytte fil utan att signalera, körde på en betongsugga så att hennes bil studsade ut på vägen igen, men saktade ändå inte ner farten.

Fortsätta köra trots krock och dikeskörning

Vid en T-korsning körde hon rakt över båda filerna och ner i ett dike på andra sidan vägen, men fortsatte att köra i terrängen och sedan upp på vägen igen.

Men där stoppades hennes färd av polisen som tog hennes bilnyckel.

Enligt provtagning hade kvinnan spår av tre sorters narkotika i kroppen, bland annat kokain. Kvinnan har erkänt att hon tagit narkotika några dagar tidigare, men säger att hon inte känt sig påverkad när hon satte sig bakom ratten. Hon har också erkänt att hon kört i 100-110 trots att hastighetsbegränsningen på vägsträckan var 80.

Kvinnan dömdes av Attunda tingsrätt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott till 70 dagsböter, totalt 13 300 kronor.