ANNONS

Sjuksköterskan larmar: Vår skyddsutrustning är slut!

Emilia Germundsjö, sjuksköterska, Upplands-Bro
Kan du hjälpa Emilia Germundsjö och hennes kollegor? Läs hela hennes inlägg i slutet av artikeln.
Nu efterlyser sjuksköterskan Emilia Germundsjö på vårdcentralen i Bro skyddsutrustning för att kunna möta och behandla personer med covid-19.
– Visir och munskydd finns inte så det räcker den här veckan om trycket fortsätter öka.
ANNONS

Mitt i har i flera artiklar uppmärksammat den brist som råder inom sjukvården när det kommer till skyddsutrustning för personal som ska möta individer som misstänks ha, eller har, smittats av coronaviruset.

Efterlyser skyddsutrustning

I ett inlägg på Facebook efterlyser nu sjuksköterskan Emilia Germundsjö, som arbetar på vårdcentralen i Bro, skyddsutrustning som ska användas för att möta och undersöka Upplands-Brobor den kommande tiden.

Emilia Germundsjö, sjuksköterska, Upplands-Bro

Emilia Germundsjö, sjuksköterska. Foto: Privat

Emilias inlägg börjar med orden: ”Det är brist på skyddsutrustning i sjukvården, material är restnoterat i beställningar och inga leveranser kommer till oss.”

Hur allvarlig är situationen? Har ni skyddsutrustning för att klara er den här veckan?

– Visir och munskydd finns inte så det räcker den här veckan om trycket fortsätter öka. Till exempel finns inga andningsskydd med filter. Och då är inte tälten utanför oss öppnade ännu, säger Emilia Germundsjö.

Covid-19, Bro vårdcentral, Upplands-Bro, infektionsnod

Här bakom vårdcentralen i Bro ska personal från kommunens tre vårdcentraler kunna undersöka invånare som misstänks ha smittas med covid-19. När den så kallade infektionsnoden kommer öppna beror på hur smittspridningen utvecklar sig de kommande dagarna. Foto: Upplands-Bro kommun

I inlägget framgår att Emilia och hennes kollegor behöver hjälp med alltifrån munskydd, andningsskydd och visir, till overheadpapper, för att själva producera visir – och heltäckande skyddskläder.

ANNONS

– Vi har gått ihop som kluster samtliga tre vårdcentraler i kommunen. Du kan lämna till den vårdcentralen som ligger närmast där du bor, om man vill och kan bidra på något sätt, säger Emilia Germundsjö.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.