Ännu fler sköterskor på Karolinska hotar med uppsägning

Personalen på Nya Karolinska protesterar mot det nya arbetstidsavtalet.
Personalen på Nya Karolinska protesterar mot det nya arbetstidsavtalet.
Det nya arbetstidsavtalet har mötts av stark kritik hos sjuksköterskorna i Region Stockholm. Flera har sagt upp sig. Nu hotar drygt hälften sjuksköterskorna på barnakuten att säga upp sig, rapporterar SVT.
– I vilket annat yrke skulle folk gå med på att helt plötsligt få mindre i lön? säger sjuksköterskan Malin Vallblom.

Ett nytt arbetstidsavtal infördes den 1 april för ett stort antal sjuksköterskor vid akutsjukhusen i Region Stockholm, vilket Mitt i rapporterat om i flera artiklar tidigare. Det nya arbetstidsavtalet har redan orsakat att flera anställda vid Nya Karolinska sagt upp sig – då vid intensivakuten på Nya Karolinska.

Många menar att det nya avtalet skulle innebära flera tusen kronor mindre i månadslön.

Nu hotar hälften av sjuksköterskorna vid barnakuten med att säga upp sig i ett öppet brev till politiker och sjukhusets ledning, rapporterar SVT.

– I vilket annat yrke skulle folk gå med på att helt plötsligt få mindre i lön? frågar sig sjuksköterskan Malin Vallblom.

Tänker inte rätta in sig i ledet

I det öppna brev, som är undertecknat av drygt hälften av barnakutens sjuksköterskor, skriver man bland annat att:

”Vi som varje dag har människors liv i våra händer, vi som arbetar helger, nätter och julaftnar, vi som redan får mindre utdelning än vi förtjänar ska nu få ännu mindre. Och vi förväntas rätta in oss i ledet och fortsätta som om ingenting har hänt.”

Och vidare att:

”Men det kommer vi inte att göra. Den kunskap vi besitter kommer förmodligen att uppskattas någon annanstans. Vi vet inte vart, om eller när, men vi vet att vi är värda mer än detta.”

Politiker: De flesta vinner på avtalet

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) säger till SVT att hon förstår deras frustration och att de gör ett väldigt viktigt jobb för vården.

– Det är därför vi har tagit fram det nya arbetstidsavtalet för att det ska löna sig bättre att jobba på obekväma arbetstider. De allra flesta vinner på det nya avtalet.

Samtidigt uppmanar hon sjukhusledningen att dem ska hitta individuella lösningar för de som förlorar på det nya avtalet.