Efter konkursen: Olivias hemtjänst tar över

Äldre
Olivias tar över verksamheten från Camillas hemtjänst.
I veckan kom beskedet att Camillas hemtjänst gick i konkurs. Nu tar Olivias hemtjänst över både kunder och personal, åtminstone tillsvidareanställd personal.

I måndags klev konkursförvaltaren in och tog över Camillas hemtjänst. Fyra dagar senare kunde de redan presentera en lösning.

– Det är bra att konkursförvaltaren har kunnat hitta en snabb lösning. Det känns som en genomtänkt och seriös lösning, säger Barbro Johansson, chef för social- och äldreomsorgen i Upplands Väsby.

Olivias hemtjänst tar över hela verksamheten. Kunderna och personalen, som annars hade behövt leta nya jobb och en ny hemtjänst flyttas över till Olivias hemtjänst 12 april.

– All tillsvidareanställd personal kommer att erbjudas en anställning. Det kan finnas vikarier som inte erbjuds anställning.

 

De brukare som vill har möjlighet att välja en annan utövare. I och med övertagande kommer Olivias hemtjänst växa rejält.  Idag har de runt 160 kunder i Upplands Väsby som nu kommer att utökas med upp emot 300 kunder från Camillas hemtjänst. Där med blir de också Väsbys största hemtjänstföretag.

– Idag är de näst största aktören i kommunen, efter Camillas. Vi har haft ett bra och långvarigt samarbete sen 2009.

Under torsdagen och fredagen har kommunen kontaktat alla kunder som berörs av konkursen och berättat om att Olivias övertar verksamheten. Alla kunder har både blivit uppringda och fått ett brev med samma information.