Välj ditt område
Mycket folk på tåget.
Med VR-glasögon kan den med torgskräck utsätta sig för jobbiga miljöer.

Landstinget vill bota torgskräck med VR

Sjukvård Bota torgskräck och andra fobier med hjälp av VR-glasögon? Det kanske kan bli verklighet i framtiden. Landstinget och KTH samarbetar just nu i ett forskningsprojekt.

Stockholms läns landsting beslutade nyligen att ge ytterligare 300.000 kronor till Film Stockholm för deras projekt med att integrera VR-teknik i vården.

Film Stockholm genomför projektet i samarbete med Gustavsbergs vårdcentral, Karolinska institutet och Kungliga tekniska högskolan.

Tanken är att VR-tekniken ska hjälpa till att lindra människors fobier. Ett exempel är torgskräck där patienten med VR-glasögonen på kan träna på att stå i en trång hiss eller tunnelbanevagn.

Med ”360-gradersfilmer kan patienten riskfritt träna på att vistas i ångestframkallande miljöer som en del av kognitiv beteendeterapi”, skriver Film Stockholm i ett pressmeddelande.

Projektet har tidigare fått 400.000 kronor av landstinget till en förstudie.

Film Stockholm

Film Stockholm är landstingets resurscenter för film och rörlig bild. De arbetar på uppdrag av landstingets kulturnämnd och Svenska filminstitutet.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

NK:s takterrass kan återuppstå

Inbrottsvåg i villaområdet Johannesdal i Vårberg. Per-Åke Johansson visar var tjuven tog sin in. I fönster syns sambon Berit Olsson
Brott

Per-Åke tog upp jakten på tjuven

Morgonkollen

Bostadspriserna uppåt

Nyheter

Skyhöga hyror för nyproduktion i Vasastan

Allsvenskan

AIK vann över Djurgården

Sport

Tre Kronor hyllades på Sergels torg