Välj ditt område
Danderyds sjukhus.
Danderyds sjukhus.

Patient dog av lugnande medel

Sjukvård En patient som vårdades på en psykiatrisk avdelning på Danderyds sjukhus dog av höga doser lugnande medel. Dödsfallet inträffade under förra året och har nu lex Maria-anmälts av Stockholms läns sjukvårdsområde.

En utagerande patient på en psykiatrisk avdelning på Danderyds sjukhus fick höga doser av ett lugnade läkemedel. Morgonen efter hittades patienten i sin säng utan puls eller andning. Patienten dödförklarades kort därefter.

– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade och kommer att utreda det noga, säger chefsläkare på Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) Anna-Lena Berggren till nyhetsbyrån Siren.

Vanligt läkemedel

Dödsfallet inträffade under förra året men nu har händelsen lex Maria-anmälts av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som driver avdelningen på Danderyds sjukhus. Obduktionen visade att dödsfallet orsakades av förgiftning av läkemedlet Cisordinol, ett vanligt läkemedel mot psykossjukdomar.

Patienten ska ha lidit av njursvikt och högt blodtryck och dennes svaga hälsa kan ha bidragit till förgiftningen.

– En lex Maria-anmälan är gjord och det pågår en internutredning. Vi kan inte kommentera mer om detta så länge utredningen pågår, säger en presstalesperson på Stockholms läns sjukvårdsområde till Mitt i.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Blottare på Smedsuddsbadet simmade ut – greps

Kultur

Spana in Tranholmen – för 200 år sedan!

Nyheter

Så länge påverkas du av sopkaoset

Sport

Äntligen! SM-guld till Beach FF

Morgonkollen

Kris i förlossningsvården

Nyheter

Vallentuna säljer aktier för 60 miljoner