Rinkeby vårdcentral får Gyllene äpplet

Prisceremoni.
Prisceremoni.
Med små men betydelsefulla förändringar har tillgängligheten blivit bättre för patienterna - för det prisas Rinkeby vårdcentral med det Gyllene äpplet.

Mitt i berättade i december förra året att Rinkeby vårdcentral prisats med landstingets pris – Gyllene äpplet.

Priset går till vårdcentralen för att de med små men betydelsefulla förändringar ökat tillgängligheten för sina patienter. De har bland annat börjat med promenadgrupper för att möta medborgare och patienter i deras vardag. De har också utökat deras drop-in tider och börjat med uppföljande samtal efter det att de skickat kallelse till diabetespatienter.

I veckan hölls prisutdelningen i samband med landstingsfullmäktige.

– Genom Gyllene Äpplet vill vi från Stockholms läns landsting sida uppmuntra förbättringsarbete i våra verksamheter. Vi har kortast vårdköer i Sverige och bäst tillgänglighet i primärvården. Det är sådana här initiativ från våra medarbetare som gör att vi kan ligga i framkant, säger Peter Carpelan (m) personallandstingsråd.

Första pris belönas med 40 000 kronor och andra pris med 20 000 kronor som ska användas för kompetensutveckling. Vinnarna får också ett vackert konstglasäpple och ett diplom.