Vaxholms vårdcentral startar äldremottagning

Nils-Olov Sandberg är verksamhetschef på Vaxholms vårdcentral.
Nils-Olov Sandberg är verksamhetschef på Vaxholms vårdcentral.
Vaxholms vårdcentral kommer att få en bonus för att starta en integrerad äldremottagning.

– De extra pengarna kommer kanske betyda att vi kommer att hålla oss flytande ett tag till, säger verksamhetschefen Nils-Olov Sandberg.

Vaxholms vårdcentral, är en av 19 vårdcentraler i länet som under 2016 ansökt om att få starta integrerade äldremottagningar inom husläkaruppdraget och nu fått godkänt.

Mitt i Södra Roslagen har tidigare skrivit om hur Vaxholms vårdcentral varnat för att de får för lite pengar från landstinget efter att ersättningssystemet gjorts om.

Godkännandet innebär att vårdcentralen nu kommer att få en bonus för att starta en integrerad äldremottagning.

– De extra pengarna kommer kanske betyda att vi kommer att hålla oss flytande ett tag till. Men det är knapert och vi har redan blivit av med fyra medarbetare under detta år. De som är kvar får springa fortare om det över huvudtaget går, säger verksamhetschefen Nils-Olov Sandberg.

Men enligt honom kommer inte arbetssättet ändras.

– Vi välkomnar redan patienter av alla åldrar och det kommer inte att göra någon skillnad i hur vi arbetar. Vi har sedan tidigare drivit vården mot de äldre och uppfyllt alla krav för ersättning.

Kriterierna som ska uppfyllas för att få ersättningen är bland annat ha en direkttelefon varje dag med telefonrådgivning och tidsbokning samt erbjuda målgruppen besök eller annan kontakt med mottagningen samma dag eller dagen efter.