Ny mottagning för barn öppnar i Bromma

Här får barn med kroniska sjukdomar som astma, eksem och allergi hjälp.
Här får barn med kroniska sjukdomar som astma, eksem och allergi hjälp.
Imorgon tas beslutet om den nya barn sjukvårdsmottagningen i Alvik. Här får barn med kroniska sjukdomar som astma, eksem och allergi hjälp.
– De behövs fler mottagningar då Stockholm växer och kroniska sjukdomar hos barn ökar i länet, säger Ella Bohlin, landstingsråd.

En ny mottagning inom barnsjukvård (0-17 år) ska öppna på Gustavslundsvägen 42 i Alvik.

Det är en barn och ungdomsmedicinsk mottagning som hjälper barn med kroniska sjukdomar som astma, eksem och allergi. De kan även ta emot barn med till exempel urinvägsproblem.

– De behövs fler mottagningar då Stockholm växer och de föds många barn i länet. Kroniska sjukdomar hos barn ökar också i länet. Idag har vi 37 stycken barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i länet. De som jobbar på dessa enheter är vana att se och behandla barn med speciella och kroniska diagnoser, säger Ella Bohlin, landstingsråd.

Aktören som kommer driva verksamheten heter Stockholms Astma Allergi Center AB. Det formella beslutet kommer tas av alliansen i sjukvårdsstyrelse Stockholms stad och Ekerö den 21/3. Mottagningen väntas öppna inom de närmsta månaderna.