ANNONS

”Ska inte få måla upp bilden av Bro”

ANNONS

Under förra sommaren plågades Råby av högljudda smällare under nätter och kvällar. Flera Brobor uppmanade till nattvandringar, men initiativet kom av sig.

– Många vuxna förväntar sig att andra ska göra jobbet. Det är därför det blir så få vandringar. Hade vi varit ute varje helg efter förra sommaren hade det inte brunnit bilar i Bro nu, säger Solange Olame Bayibsa, ordförande i nattvandringsgruppen Vuxna på G, VPG, och lokalpolitiker i S.

Nu försöker gruppen locka nya medlemmar – och de har redan sett ett ökat intresse.

– Vår ambition är att vandra varje helg. Uppenbarligen finns det ett behov av fler vuxna i ute på kvällar och nätter, eftersom det är där en del ungdomar befinner sig. Vår uppgift är inte att springa ut på gatan när det brinner bilar, utan att jobba förebyggande och se till att det aldrig går så långt.

Hur är stämningen i Bro just nu?

– Jag känner mig trygg i Bro och är inte orolig för att individer ska bli skadade. Vi pratar om en extrem minoritet av ungdomar som får stor uppmärksamhet. De ska inte få måla upp bilden av Bro.

Hon beskriver hur tonen på sociala medier har skruvats upp de senaste veckorna.

– Många eldar upp sig. Till dem vill jag säga: ta det lugnt och se vad du själv kan göra, eventuellt gå med VPG och vandra en kväll.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.