”Vi ska ta tillbaka biblioteket!”

Mer vuxennärvaro kanske kan få bukt med stöket, tror Tobias Östberg (MP).
Mer vuxennärvaro kanske kan få bukt med stöket, tror Tobias Östberg (MP).
I förre veckan meddelade staden att Bergshamra biblioteks meröppettider dras in på kvällar efter omfattande "stök" och "bråk".
Det fick Bergshamrabon Tobias Östberg (MP) att skapa ett upprop på Facebook om att ta tillbaka bibblan genom en aktion imorgon onsdag.
– Vi ska ta tillbaka biblioteket, säger han.

I förra veckan meddelade Solna stad att man beslutat om att stänga Bergshamra bibliotek på kvällarna. Detta efter att ungdomar sedan i oktober flera gånger betett sig stökigt och skapat oordning inne på bibblan.

Beslutet har mötts med förståelse, även om många beklagat att såna åtgärder ska behövas.

Nu har Bergshamraprofilen Tobias Östberg, som även sitter i kultur- och fritidsnämnden för Miljöpartiet, gått ut med ett upprop om att han tänker hänga på biblioteket imorgon kväll, onsdag.

– Situationen är ju så att man dragit in meröppettiderna, då personalen upplevt stök. Då har kommunen tvingats dra ner på meröppet, vilket jag har fullförståelse för, även om jag tycker att meröppet är superbra.

Frågan blir då: vad gör man åt det här?

– Då tänkte jag att det enda man kan göra är att vi som bor här tar tillbaka biblioteket, att vi är där mellan 18-19. Vi måste va där och visa att vi inte accepterar att ett fåtal sabbar.

Han och ett flertal andra som gillat idén kommer att befinna sig på biblioteket den sista timmen det är öppet imorgon.

– Det är ingen ockupation, haha. Och vi är inget garde heller. Däremot tror jag att det ökar tryggheten och kanske stör de som är där då för att stöka. Vi får se hur många som kommer!