Nu ska det väckas liv i Forelltorget

Johan Thunman, med fyraåriga sonen Manne, välkomnar planerna för centrum.
Johan Thunman, med fyraåriga sonen Manne, välkomnar planerna för centrum.
Forelltorget
En läsare som har skickat in en bild på Forelltorget förra sommaren.
Johan Thunman och hans fyraåriga son Manne som har slagit sig ner en stund för att äta en korv med bröd. När Johan hör om planerna nickar han positivt.
Johan Thunman, med fyraåriga sonen Manne, välkomnar planerna för centrum.
Huddinge centrum rustas just nu upp inför sommaren. I dag ställs stolar och bord ut på Forelltorget och fler sittplatser är på väg. Dessutom öppnar både Espressohouse och Mango i dagarna och lagom till sommaren får centrum en glassbutik.

Sett till vädret så verkar våren ha tagit ett upphåll, men förberedelserna inför sommarsäsongen pågår ändå för fullt i Huddinge centrum.

Uteplatsen på Forelltorget, som i princip har stått öde sedan midsommar förra året, ska nu väckas till liv igen.

– Under onsdagen ställer vi fram bord och stolar och piffar upp kring torget. Platsen är inte knuten till någon av handlarna utan det blir en allmän plats. Sedan får vi se om det på sikt kan utvecklas till en foodcourt, säger Jan Ögren Fjellstad, affärsutvecklingschef på Huge.

Bråk kring städningen

Under början av förra sommaren hade några av handlarna hand om uteplatsen, men enligt Jan Ögren Fjellstad, så uppstod problem kring städningen och Huge valde därför att plocka bort möblerna.

I år hittade Huge ingen som ville ha hand om uteplatsen, och väljer nu därför att sköta den själva.

– Det har funnits lite intressenter, men det har fallit på skötseln. Nu ser i stället vi till att möblerna ställs fram mellan klockan 11 och 17 varje dag och att städningen sköts, säger Jan Ögren Fjellstad.

Johan Thunman och hans fyraåriga son Manne som har slagit sig ner en stund för att äta en korv med bröd. När Johan hör om planerna nickar han positivt.

Johan Thunman, med fyraåriga sonen Manne, välkomnar planerna för centrum

När Mitt i gör ett nedslag i centrum under tisdagen är uteplatsen på Forelltorget så gott som öde med undantag för Johan Thunman och hans fyraåriga son Manne som har slagit sig ner en stund för att äta en korv med bröd. När Johan hör om planerna nickar han positivt.

– Det låter bra och det bidrar till att det känns trevligare att komma hit, antingen för att äta något eller bara sitta ner en stund. Just nu känns den här platsen mest som en blåshål, säger han.

Glassbutik över sommaren

Men det är inte det enda som är på gång i centrum.

I morgon torsdag slår Espressohouse upp portarna och nästa vecka öppnar Mango upp i dubbel storlek efter att ha tagit över grannlokalen som tidigare var en tobaksbutik.Den 1 juni öppnar en pop-up-glassbutik vid Systembolaget och den kommer att finnas där under hela sommaren.

Ny resturang på gång

Dessutom ska Folkes ska genomgå en renovering under sommaren och få större lokaler.

– Vi tittar också över en större uteservering i anslutning till Folkes. Vi ser också över vad vi kan göra med ytan bakom scenen på Sjödalstorget. Kanske det kan bli en boulebana eller liknande, säger Jan Ögren Fjellstad och fortsätter:

– Man kan säga att det blir en 2.0-uppdatering av Huddinge centrum där vi troligtvis också får ytterligare en restaurang. Vi för just nu diskussioner men en konceptuell restaurang som kommer att servera både lunch och middag. Mer än så kan jag inte avslöja just nu, men öppning sker i så fall i höst, säger han.