ANNONS

14-åriga svårt skadade pojken var inte påverkad

Pojken körde in i en trafikstolpe och skadades svårt.
Pojken körde in i en trafikstolpe och skadades svårt.
Den 14-årige pojke som skadades svårt i en mc-olycka i Västerhaninge på söndagen var varken påverkad av droger eller alkohol. Detta säger polisen till Mitt i på fredagen.
ANNONS

Det var vid 17-tiden på söndagen som en 14-årig pojke körde in i en trafikstolpe vid Ribbybergsskolan med en motorcykel och skadade sig svårt.

Pojken saknade hjälm, skyddskläder och körkort för mc:n. Polisen misstänkte också efter olyckan att pojken varit påverkad av droger eller alkohol.

Men blodprovet visar nu att pojken inte var påverkad av något. Det säger Haningepolisens utredare Anneli Gustafsson till Mitt i på fredagen.

Pojke som skadades svårt i mc-olycka var 14 år

– Vi har nu fått resultaten från Rättsmedicinalverket. Pojken var inte påverkad av vare sig alkohol eller droger, säger hon.

Det var polisens patrull på plats efter olyckan som upprättade misstanken om att pojken var påverkad.

– Jag vet inte hur patrullen på plats resonerade. Men generellt upprättar man en sådan misstanke vid liknande trafikolyckor om man har en sådan misstanke, säger Anneli Gustafsson.

Enligt Anneli Gustafsson körde pojken den lätta motorcykeln i hög hastighet, tappade sedan kontrollen över den och körde in i stolpen.

ANNONS