Skadades för livet av vattenskotern

Ulrika Nilsson blev rammad av en ­vattenskoter – och överlevde. Men hon fick bestående men från olyckan.

Nu har rättegången startat mot den man i 20-årsåldern som misstänks ha kört på henne.

Olyckan, som Lokaltidningen Mitt i berättat om tidigare, inträffade för nästan två år sedan. Ulrika Nilsson skulle ta en simtur vid Ljunglöfska slottet i Bromma. En simtur som inom loppet av några sekunder kunde ha blivit hennes sista.

– Det är egentligen helt otroligt att jag lever i dag, säger hon.

Det har tagit lång tid för Ulrika att återhämta sig från olyckan. Även om hon än idag lider av de skador hon fick vid olyckan har hon ändå kunnat återvända till vardagen.

Några av de men som hon får leva med livet ut är en funktionsnedsättning i ena handen och försämrad syn.

Ulrika berättar att hon själv inte minns någonting från olyckan. Därför spelar vittnesmålen stor roll vid utpekandet av den man som misstänks ha kört vattenskotern. Totalt hördes 13 vittnen, vilket är ovanligt många, enligt kammaråklagare Per Bergmark.

– Då olyckan inträffade vid en tidpunkt när det var många som befann vid platsen är det många som kunnat bidra med värdefull information till utredningen, säger han.

I åtalet finns även annan, teknisk, bevisning, men mannen nekar till brott.

– Försvarets uppfattning är att det saknas sådan bevisning som kan göra det ställt utom rimligt tvivel att min klient verkligen är gärningsmannen, säger mannens advokat Lina Holmgren.

Domen meddelas i Solna tingsrätt om tre till fyra veckor.

Det är egentligen helt otroligt att jag lever i dag.