Skadegörelse i Täby – flera bilar förstörda

Joel Juhlin är trött på skadegörelsen vid OKQ8 i Täby.
Joel Juhlin är trött på skadegörelsen vid OKQ8 i Täby.
Syltburkar, stenar och nagellack, det är ett axplock av saker som de senaste veckorna har kastats på OKQ8:s hyrbilar i Näsbypark.
– Vi kan inte ha bilarna parkerade utomhus längre, det är för stora risker, säger Joel Juhlin på OKQ8 i Täby.

Någon eller några har under de senaste två veckorna kastat saker på OKQ8:s hyrbilar i Näsbydal, Täby. Bilarna har fått både bucklor, trasiga fönsterrutor och nagellack på sig.

– Det är helt sjukt att man kan hålla på så här, säger Joel Juhlin som är säljare på bensinstationen.

Flera händelser under jullovet

Det började strax innan jul att ölburkar hade kastats mot bilarna som upptäcktes när hyrbilskunder startade bilarna och det luktade öl från AC:n. Sedan dess har flera och värre saker träffat bilarna.

– Det har varit allt från syltburkar, flaskor och stenar. ett tiotal små nagellacksflaskor hade kastats i marken så det har stängt färg på bilarna. Det var rätt svårt att få bort, säger Joel.

Personalen har polisanmält skadegörelsen och Joel misstänker att det kastas från ett närliggande hus.

– De stora skadorna tror jag beror på att föremålen kommer uppifrån. Du får inte sådana här bucklor i tak eller på framrutan om någon kastar från andra sidan vägen, säger han.

Flyttat på bilarna

Nu har bensinmacken parkerat bilarna inomhus nattetid och hyrbilsparkeringen har stått tom ett par dagar.

– Det känns väldigt tråkigt och onödigt att vi ska behöva låsa in bilarna men vi kan inte ha skadade bilar när kunderna ska hyra dem.

Polisanmälan är gjord

Bensinmacken har polisanmält skadegörelsen men utredningarna har lagts ner då det inte finns så mycket mer att gå på.

– Vi gör en utredning i varje enskilt fall om hur långt man kan komma i ett ärende. Ser vi att det inte kommer att leda någonstans lägger vi ner det. Kommer det in nya uppgifter i ett ärende kan det såklart återupptas. Det gäller generellt för alla utredningar, säger Moa Granat Hamberg som är befäl på polisens kontaktcenter.