Skådespelare dödade sin fru – döms till sex års fängelse

Domen föll under onsdagen i Solna tingsrätt.
Domen föll under onsdagen i Solna tingsrätt.
En svensk skådespelare döms i dag för att ha dödat sin fru. Den 28-åriga kvinnan skars med en kniv i halsen.
Nu väntar skådespelaren ett fängelsestraff.

En svensk manlig skådespelare dömdes under dagen för dråp på sin 28-årige hustru. Skådespelaren erkände tidigt att han hade begått gärningen.

Åklagaren yrkade på att han skulle dömas för mord men istället döms han av Solna tingsrätt till dråp. Påföljden för skådespelarens brott blir sex års fängelse.

Brottet skedde i slutet av september i en lägenhet i Kista. Skådespelaren skar sin hustru i halsen så illa att hon avled. Mannen har i förhör uppgett att det var hustrun som förde hans hand med kniven mot sin hals. Han erkänner däremot att det var han som skar hustrun.

Erkände under larmsamtalet

Efter knivskärningen som resulterade i hustruns död ringde mannen sin mamma. Hon kom till lägenheten och ringde sedan SOS-alarm.

Mamman sa enligt Aftonbadet att ”något allvarligt” hade inträffat i lägenheten. Hon sa även att hon trodde att det var en kvinna som var död. Under larmsamtalet hörs skådespelaren säga att det var han som dödade henne enligt tidningen.

Anledningen till varför han döms för dråp istället för mord är att mannen, enligt tingsrätten, hade en nedsatt förmåga att kontrollera sina handlingar på grund av sitt psykiska tillstånd. Tingsrätten tar även hänsyn till att han tidigt erkände brottet samt ringde SOS-alarm i ett tidigt skede.