ANNONS

24 000 i skadestånd för klottrare vid Täby centrum

Sprayburkar
Killarna sprayade tags vid Täby centrum
Två 18-åringar från Vallentuna respektive Täby klottrade ner väggar och trafikskyltar vid Täby centrum – nu får de betala skadestånd på nära 24 000 kronor.
ANNONS

Det var en kväll i slutet av juli som de två unga männen hade parkerade vid Tibble gymnasium. De hade från början kommit överens om att de skulle klottra men hade inte bestämt sig för var. Trots det hävdar båda två att de bara klottrat en gång tidigare och då på en legal klottervägg i stan. Täbybon kallar händelsen i Täby centrum ”en dum engångshändelse”.

Vallentunakillen berättar i stort sett samma sak om hur de satte sina ”tags”, klottersignaturer, på parkeringsskyltar och en husvagn på Stora Marknadsvägen och på gymnasiebyggnaden. Han var vid tillfället 17 år. De åtalades också för att ha klottrat ner ett elskåp men nekar till det.

18-åringarna döms nu till ungdomsvård och ska tillsammans betala skadestånd på 24 000 kronor till Täby kommun och de två företag som drabbats av skadegörelsen. Men eftersom Vallentunabon inte hade fyllt 18 när brottet begicks är det hans föräldrar som får punga ut med pengarna som ska ersätta vad saneringen kostat.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.