Skäggfest ska sätta Spånga på kartan

George Maajoun hoppas på uppemot 500 besökare när det blir beardparty i Spånga församlingshus.
George Maajoun hoppas på uppemot 500 besökare när det blir beardparty i Spånga församlingshus.
Skäggtrenden verkar aldrig ge med sig. I mitten av februari blir det skäggfest i Spånga och arrangörerna räknar med flera hundra håriga besökare.

Då och då anordnas skäggfester i Stockholms innerstad. Men nu är det förortens tur att få besök av håriga män. Den 13 februari blir det beardparty i Spånga församlingshus.

– Varför ska alla fester hamna i innerstan? Det förstår jag inte. Det här är en bra grej för Spånga och blir det tillräckligt antal besökare blir det här en återkommande fest, säger George Maajoun som driver Georges klipp och är en av arrangörerna.

Vad gör man på en skäggfest?

– Man umgås och har trevligt. Bandet Hoffman circus spelar, Caledonian serverar öl och vin och Baan thai serverar mat. Och så ska vi utse vackraste skägget.

George Maajoun hoppas på uppemot 500 besökare.

– Det kommer folk från hela landet och från alla delar av Stockholm. Men det här är inte ett sätt att tjäna pengar, det är ett sätt att sätta Spånga på kartan.

Varför är det så härligt att ha skägg?

– Det är snyggt och modernt. Men det gäller att ta hand om sitt skägg. Om man inte vårdar det ska man inte ha skägg. Den som går till en riktig barbershop får en stunds njutning. Vi rakar med kniv och alla som kommer till oss undrar varför de inte kommit tidigare.

Enligt företaget Grooming har drygt hälften av Sveriges vuxna manliga befolkning någon form av skägg.