ANNONS

Skallad efter ordväxling om mjölk

En diskussion om ett mjölkpaket urartade i Ormingebutiken. En man i 20-årsåldern har nu dömts för att ha skallat meningsmotståndaren.
En diskussion om ett mjölkpaket urartade i Ormingebutiken. En man i 20-årsåldern har nu dömts för att ha skallat meningsmotståndaren.
Mannen var som en "bomb".

Det säger ett vittne som stod i samma kassakö.

En diskussion om ett mjölkpaket med en annan kund var enligt en dom utlösande faktor när mannen i 20-årsåldern nu döms för misshandel.
ANNONS

Klockan var strax före 18 på kvällen den 3 maj 2014. Två för varandra obekanta män som stod i samma kassakö i en matbutik i Orminge inledde en ordväxling om ett mjölkpaket som en av männen hade ställt ifrån sig i ett ställ vid kassorna.

Den andre mannen påpekade att den andre borde ställa tillbaka mjölken där han tog den. De båda männen började enligt domen att ordväxla om detta, enligt mannen som gjort påpekandet var den andre mannen ”mycket aggressiv”.

Ute på parkeringen fortsatte diskussionen. Enligt domen slog då mannen som ställt ifrån sig mjölken den andre mannen med ett sex– eller fyrpack öl och skallade mannen i huvudet.

Flera personer blev vittne till händelsen, såväl i kassakön som ute på parkeringen.

Ett vittne, en kvinna, som stod i samma kö som männen säger i polisförhör att hon tänkte att den nu dömde mannen var som en ”bomb”.

Mannen själv nekar till brott. Han var i butiken för att handla mat för att grilla, säger han, och han hade lagt ifrån sig mjölk eller fil på ett ställ vid kassorna och då började den andre mannen att skrika på honom. Även ute på parkeringen uppträdde den andre aggressivt mot honom, men själv har han inte slagit den andre.

Nacka tingsrätt bedömer att mannen som anmält att han blivit skallad är mer trovärdig och att med övrig bevisning, som två vittnen som sett när han blivit skallad, är åklagarens åtal styrkt.

Mannen som ställde ifrån sig mjölken, en man i 20-årsåldern, har nu dömts för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska betala 7 700 kronmor i skadestånd.

Domen går att överklaga.

ANNONS

Mitt i har sökt den dömde mannens advokat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.