ANNONS

Skållade ex – får tre månaders fängelse

Det är inte säkert att mannen ha haft för avsikt att skada kvinnan, enligt domen.
Det är inte säkert att mannen ha haft för avsikt att skada kvinnan, enligt domen.
Mannen åtalades för bland annat för grov misshandel efter att spolat hett vatten på kvinnan så att hon fått svåra brännskador. Men rätten kan inte säkerställa att han gjort det med avsikt att skada.
ANNONS

En man boende i Upplands-Bro kommun har dömts till tre månaders fängelse efter att spolat hett vatten på en kvinna, drogat henne med narkotikaklassade läkemedel, fotograferat henne medvetslös och delvis avklädd och lagt ut bilden på Facebook. Händelserna ska inträffat i mars i kvinnans hem i Sollentuna kommun.

Mannen och kvinnan ska tidigare ha haft ett förhållande och bott ihop hade inte ett förhållande vid händelserna som ledde till åtalet.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för grov misshandel men Attunda tingsrätt menar att det inte säkert går att säga att mannen ska ha haft för avsikt att skada kvinnan. Mannen har erkänt att han orsakat kvinnan skada men menar att han inte ska hållas ansvar för brott då han har handlat i nöd.

Mannens har uppgett att han trodde att kvinnan haft för avsikt att begå självmord och därför tagit en överdos av sömnmedicin. Han ska därför ha gett henne lisdexamfetamin och bensodiasepiner som är narkotikaklassade läkemedel.

Han menar att han även ska ha spolat henne med vatten för att motverka effekterna av sömntabletterna. Kvinnan ska ha fått brännskador på höft, rumpa och kön och har efter händelsen vårdats på brännskadecentrum på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Men enligt domen har det medfört en allvarlig risk och mannen har varit oaktsam i förhållande till de skador som kvinnan har fått. Han döms därför för grovt vållande till skada vid sidan av ringa narkotikabrott, kränkande fotografering och förtal. Han döms till tre månaders fängelse, skadestånd på 55 000 kronor och skyddstillsyn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.